zaterdag 24 april 2021

God wil jou gebruiken

 



Vandaag nog een les vanuit de natuur 😀 (
We leren God tenslotte ook hierdoor kennen. Het is één van de dingen waardoor Hij Zichzelf aan ons openbaart.

Ik zag dat mooie, jonge boompje. Pas geplant en nog rank en dun. Maar toch ziet het er ook sterk uit. Het wijst fier omhoog de blauwe hemel in. Het is één en al schoonheid.
En kijk: er zitten zelfs bloesems aan de takken. Echte bloesems, precies dezelfde als die aan een volwassen boom zitten. Alleen minder.

Ik blijf een tijdje naar dat prachtige boompje kijken en verwonder me.
Ik moet denken aan Gods kinderen. Sommigen nog maar net op weg, anderen al een leven lang met de Heer. Ze dragen allebei vrucht en die vrucht is wonderschoon. Als een liefelijke geur voor God. Die vrucht komt voort uit een geheel oprechte en vernieuwde geest.
Gelovigen, die nog niet zo lang op weg zijn, moeten uiteraard meer leren dan zij die al 20 jaar met God op weg zijn. De Heilige Geest neemt de tijd en vernieuwt van dag tot dag. Hij leidt het proces van heiligmaking tot op de seconde. Hij is in control.
Maar hoe mooi, dat er vanaf het begin vrucht is! Misschien merk je meteen meer blijdschap of vrede. Meer geduld of vriendelijkheid. Of een doorbraak in zelfbeheersing. het zou zomaar kunnen.
Je draagt vrucht en die zal toenemen naarmate je de Heilige Geest de ruimte geeft in je leven. Naarmate je dichtbij Jezus blijft.

Iets anders dat we van het bloesemboompje kunnen leren, is dat God ons vanaf het eerste begin wil gebruiken. Hij gebruikt niet enkel doorgewinterde gelovigen, o nee.
Hij gebruikte Jozef al toen hij in de gevangenis zat en Samuël als jongetje in de tempel bij Eli.
Voor God ben je nooit te jong of te onervaren. Hij wacht niet met jou in te zetten, tot je alles geleerd hebt wat je kunt leren. (je blijft je leven lang leren trouwens)
God wil jou inzetten, daar op de plaats waar je bent. En wellicht daarbuiten. Hij wijst jou de weg. Hij maakt een pad, waar geen pad is.

Hou vol, grijp moed, jouw hart zal vrolijk leven. Jij bent ervoor gemaakt om God te verheerlijken door je leven. God heeft ook met jou een plan. Hij belooft je een toekomst en hoop.
Geef de Heilige Geest de ruimte om je te vormen en te kneden. Dat is zo nodig. Zo word je klaar voor meer. En dat meer is er echt, ook al zie jij er nu nog niets van. Bij God is er altijd meer. Hij is een God van volheid en van overvloed.
Laten we ook vandaag uitzien naar wat God gaat doen.
Gezegende dag en liefs van Anja

Geen opmerkingen:

Een reactie posten